Tuesday, April 9, 2013

Velika nada Zeljeznicara: Armin Hodzic

Armin Hodzic
FK Zeljeznicar se moze pohvaliti cinjenicom da je kroz historiju davao velika fudbalska imena. Ne tako davno, iz Zelje se na put Evrope otisnuo jedan fudbaler koji je sada planetarna zvijezda i jedan od najboljih napadaca na svijetu. Naravno, rijec je o dijamantu Edinu Dzeki. Na putu da krene njegovim stopama i da napravi veliku karijeru je jos jedan izuzetno talentovani napadac, mladi Armin Hodzic. Hodzic ima samo 18 godina i velika je nada naseg fudbala. Nogometni strucnjaci o ovom momku govore samo u superlativima.
Hodzic je prosao sve omladinske selekcije Zeljeznicara gdje je pruzao fantasticne partije. Dok je igrao za kadete ovog kluba u jednoj sezoni je postigao 46 golova sto je zaista fascinantno. Njegove igre nisu ostale nezapazene od brojnih skauta koji su ga pratili, a cini se da su najsretniji skauti velikog Liverpula koji su ga primjetili i doveli u ovaj klub. Kazem najsretniji jer su dobili zaista velikog talenta. Hodzic je trenutno fudbaler Liverpula ali ce jos neko vrijeme ostati u Zelji.

Proteklog vikenda Hodzic se nasao centru paznje jer je u utakmici protiv Slavije maksimalno iskoristio sansu koju mu je ukazao menadjer plavih Amar Osim. Naime, umjesto povrijedjenog Svrake, Osim je pruzio priliku mladom Hodzicu koji mu se oduzio na najbolji moguci nacin golom u 75. minuti susreta. Bio je to prvijenac Hodzica za seniorski tim Zeljeznicara.

https://www.youtube.com/watch?v=LpR0tdUlhBc


 

No comments:

Post a Comment